Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма

...
 Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма
Коментари Харесай

Колко брутално беше първото тримесечие за биткойна и другите криптовалути?

 Първото тримесечие беше извънредно за вложителите в криптовалута – няма по какъв начин по различен метод да го опишем, написа в собствен разбор Market Watch.
Най-популярната криптовалута стартира годината с цена от над 14 000 $ за брой, което не беше чак толкоз надалеч от най-високата му стойност от 19694,69 $, достигната на 17 декември 2017 година В първите седмици на 2018 година биткойнът даже продължи да се движи във възходяща посока, след което спря и стартира дълготрайно рухване надолу.

До 6 февруари биткойнът към този момент беше потопен под границата от 6 хиляди $, удряйки дъно на към 5947 $, което съставлява намаляване от 58%. За съпоставяне и необятният индикатор S&P 500 загуби към 58% от цената си по време на финансовата рецесия през октомври 2007 г. 

Загубата за биткойна от най-високите му равнища доближи 70%, като това е едно от най-големите му намаления от 2010 година насам. Тогава единствено през първите три месеца на годината общата стойност на всички криптовалути понижа от 618 милиарда $ до 300 милиарда $.

От десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация съгласно CoinMarketCap нито една не е на плюс за първото тримесечие на 2018 година Всъщност най-добре се показват цифровите пари NEO, които са изгубили 24,9% от цената си. Биткойнът записа загуба в цената си от 43,6%. Cardano пък поведе тима на губещите с поевтиняване от 77,7%.

Близнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос не престават да считат, че цената на биткойнна може да доближи 300 хиляди $. Основателят на Fundstrat Global Advisors Томас Лий резервира прогнозата си за цената на биткойна в края на 2018 година от 25 хиляди $.

Крайно противоположно беше мнението на анализатора от Goldman Sachs Стив Стронгин, съгласно който е доста по-вероятно някои от криптовалутите да не съществуват в идващите 5 до 10 години.

От Deutsche Bank също останаха внимателни, смятайки, че таванът на биткойна не е толкоз висок, колкото мнозина считат.

 

„ В края на краищата биткойн е различно средство за заплащане, което има преимущества и дефекти спрямо обичайното банкиране, само че той ще запълни ниша най-малко в кратковременен проект “, показват още от Deutsche Bank.

Криптовалутите пострадаха най-вече от увеличаващия се регулаторен напън, до момента в който поредно Фейсбук, Гугъл и Twitter не разрешиха рекламите за в началото монетно предложение (ICO), обобщава Bloomberg.

„ Биткойнът още веднъж е подложен на напън от разпродажби и възможностите му за възобновяване наподобяват слаби “, разяснява Наем Аслам, старши пазарен анализатор в TF Global Markets.

В последния работен ден от април биткойнът още веднъж се свлече под границата от 7 хиляди $. 

Всичко за криптовалутите четете тук.

*Графиките са направени по калкулации към 28 март
По публикацията работиха: Магдалена Иванова, редактор Веселина Василева
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР